Vystudoval jsem potravinářskou fakultu Vysoké školy chemicko-technologické ve studijních programech Biochemie Biotechnologie (Bc.) a Kvalita a bezpečnost potravin (Ing.). Díky tomu mám komplexní porozumění tomu, jak funguje metabolismus, jak se jídlo v našem těle zpracovává, ale i tomu jak fungují procesy v potravinářském průmyslu.
Pracoval jsem jako vývojář nových produktů pro český start-up vyrábějící nutričně kompletní nápoj Mana nebo pro Nestlé, největší potravinářskou firmu na světě. V této korporaci, kde jsem byl v denním kontaktu s vědci z mnoha oborů jsem si začal uvědomovat, že se podílím na problému, kterému čelí celý moderní svět. Epidemie obezity.
Nikdo z lidí trpících nadváhou se totiž nechce roky a roky přejídat a přebytečné kalorie ukládat do tuků. Moderní průmyslově zpracované potraviny, ale umí velmi dobře ošálit tu část mozku, která nám po miliony let evoluce bezchybně říkala, kdy máme přestat jíst, hypothalamus.
A udělal jsem rozhodnutí, že už se nechci dále podílet na něčem, co vnímám jako problematické. Ale naopak, že se chci stát součástí řešení tohoto problému.